22-24 август   Това лято оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета

...
22-24 август
 
Това лято оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета
Коментари Харесай

"Банско опера фест" празнува юбилей

22-24 август

 

Това лято оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата стратегия, ориентирана към феновете на класическата музика. 

Откриването на юбилейното издание на " Банско опера фест " е поверено на Софийската филхармония и детската музикалнообразователна стратегия " Фортисимо Фамилия ", които ще показват " Вивалди и Малкия Ото ". Приключенията на Малкия Ото този път ще го отведат във Венеция и ще го срещнат с живота и творчеството на един от най-ярките композитори на бароковата ера в класиката Антонио Вивалди. 

За да срещнат децата с музиката и живота на създателя, особено за концерта са поканени артистите Герасим Георгиев-Геро, който се превъплъщава в Малкия Ото, и Юлиан Вергов - в ролята на Антонио Вивалди. Софийската филхармония ще изсвири подбраните за концерта творби на венецианския композитор, а със свои солови осъществявания ще се включи цигуларят Павел Златаров. Концертът " Вивалди и Малкия Ото " е на 22 август, четвъртък. Началото е от 19 ч. 

" Набуко " - творбата, трансформирала Верди в най-големия оперен композитор на всички времена, ще бъде показана на сцената в Банско на 23 август от 20:30 ч. " Хорът на евреите " в " Набуко " е една от огромните емблеми във Вердиевото творчество, заживяла собствен личен живот, а публиката в Банско ще го чуе в постановката на Държавна опера - Варна. В ролята на Вавилонския цар Навуходоносор ще господства баритонът Пламен Димитров, солист с интернационална кариера, прочут с проникновените си превъплъщения в централни баритонови партии като Набуко, Риголето, Барон Скарпия, Граф ди Луна и други В ролята на Абигайл ще влезе сопраното Димитринка Райчева, а останалите функции са поверени на Пламен Долапчиев - Измаел, Гео Чобанов - Закария, Силвия Ангелова - Фенена, Петър Петров - Върховния сановник, Христо Ганевски - Абдало и Мария Павлова - Анна. 

Мариан Бачев, Десислава Николова и Лилия Илиева ще са основните настоящи лица в хитовия мюзикъл " Чикаго ", който ще бъде показан в закриващата фестивална вечер. В събота, на 24 август от 20 часа, гостите на Банско ще се насладят на мюзикъла, основан по претекстове от пиесата на Морис Далас Уоткинс. Музиката е на Джон Кандър, а либретото - на Фред Еб и Боб Фос. Режисьорът Борис Панкин стои зад продукцията на Държавна опера Варна. Хореограф е Анастасия Неделчева, дирижира Страцимир Павлов.

Организаторите на " Банско опера фест " припомнят, че входът за фестивала е свободен, а мястото е площад " Никола Вапцаров " в центъра на пиринския град. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР